Η επένδυση του Κ. Κανάρογλου στην κάνναβη (text in Greek)

Η επένδυση του Κ. Κανάρογλου στην κάνναβη

Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από την ψήφιση του νόμου που βελτιώνει το πλαίσιο στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης.

Θυμίζουμε ότι ήταν από τις λίγες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες «τα βρήκαν» κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με χαρακτηριστική στιγμή την αναγνώριση από τον Άδωνι Γεωργιάδη της θετικής συμβολής που είχε ο Νίκος Καρανίκας, σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην προσπάθεια να νομοθετηθεί η φαρμακευτική κάνναβη και να ανοίξει η ελληνική αγορά.

Οπως φαίνεται, εκτός από συναίνεση το νομοσχέδιο δημιουργεί και… χρήμα. Οι εγκρίσεις για νέες μονάδες έχουν ξεπεράσει τις 100 και το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο.

Μεταξύ άλλων, πράσινο φως για επένδυση στον Ορχομενό της Βοιωτίας έλαβε και η Canna Innovative Products, εγχείρημα του Κωνσταντίνου Κανάρογλου, που ανήκει στην τρίτη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης Cana Laboratories, φαρμακευτικής εταιρείας που ίδρυσε ο παππούς του το 1928.

Από το 2017 αναζητά ενεργά ευκαιρίες στην αγορά της ιατρικής κάνναβης. Προ ημερών εγκρίθηκε επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ για μονάδα παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων (επεξεργασία και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης) από την εταιρεία του.

Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας.

Source: EURO2day